15.1.07

L’ Acció Montilla es comença a veure en els primers Acords de Govern.

Aquests dies hem tingut coneixement dels principals acords de Govern presos en la darrera reunió del Consell Executiu de desembre del 2006, acords que visualitzant l’acció del Govern Montilla.

I com sempre tenim aquesta sensació de que la informació no arriba o no es transmet degudament, voldria participar en aquesta tasca de fer visible l’acció del Mover de la generalitat en una nova etapa encapçalada per José Montilla i que en poc temps ja és significativa.

En termes generals els primers acords que s’han pres marquen una clara línia social i municipalista i en voldria destacar alguns d’ells que crec marquen una clara referència.

El primer de tots, del que molt especialment la meva ciutat es beneficiarà, la Ampliació de la Llei de Barris que en realitat és una quarta convocatòria per poder arribar a més poblacions. En total el Govern de Montilla invertirà 200 milions d’euros en 15 nous barris de ciutats de perfils socioeconòmics ben diferents. Alguns d’aquests diners es destinaran al Pla Integral dels barris de la Florida i Pubilla Casas de L’Hospitalet, zones que necessiten d’una nova remodelació urbanística i de nous equipaments i zones verdes per donar major qualitat a l’entorn.

En segon lloc, la implantació de l’ esperat Telèfon Únic d’ Emergències el 112, a través del qual qualsevol ciutadà podrà trucar quan tingui una emergència i demanar des d’una ambulància, fins als bombers o avisar als Mossos d’ Esquadra o a la Guàrdia Urbana per a qüestions relacionades amb delictes menors o més importants. Crec que el fet de simplificar en un únic telèfon totes aquestes consultes i que sigui un servei gratuït facilita molt les coses pels ciutadà que ha de realitzar aquesta mena de consultes o sol·licituds de serveis específics.

I en tercer lloc , El Peatges Gratuïts que a partit de l’1 de Febrer tindrem al Túnel del Cadí en l’accés de Mollet del Vallès (C.33), l’accés d’Alella (C-32) i Les Fonts (C-16) entre Barcelona i Terrassa per als usuaris habituals. La mesura constitueix un pas més en la reordenació dels peatges a Catalunya que era realment necessària i homogeneïtza les tarifes especialment en els casos de mobilitat obligada.

Per tant, és evident l’avenç que el Govern de l’Entesa està impulsant en aquells temes que esdevenien compromisos amb la ciutadania