31.5.06

El Baròmetre d'Opinió Política del mes de març sobre el Referèndum de l'Estatut.

Els resultats de l’anàlisi és que la participació serà del 57% del catalans que habitualment exerceixen el seu dret a vot en les eleccions autonòmiques.

Cal dir que es preveu una elevada participació dels votants del PP i d’ERC, respecte als votants del PSC, ICV-EUiA i CIU, si bé és evident que aquests són numèricament més quantitatius.

Hi ha un fet que és important de destacar i és que entre els participants al Referèndum no hi ha diferències rellevants entre els nascuts a Catalunya i els que provenen de la resta de l’Estat. Si bé és cert que aquells qui tenen “sentiment de pertinença” són més partidaris d’anar a votar, cal donar rellevància a aquesta dada: l’interès per l’Estatut de Catalunya afecta per igual a tots els ciutadans, sense distinció de la procedència. Considerem que aquesta és una realitat que ara mateix defineix el nostre país. Demostra que l’interès per Catalunya preocupa a aquests ciutadans per igual.

Ara bé, això no ens pot fer pensar que l’Estatut s’aprovarà sense el treball de tots. Cal fomentar la màxima participació. Cal defensar-lo i donar-li la rellevància i importància que té al treball realitzat pels companys i companyes que han constituït la Comissió estatutària.

Ara és un moment important pel socialisme i, sobretot, pel socialisme català. L’elevada participació a les eleccions estatals i la consideració que actualment té la ciutadania del President José Luis Rodríguez Zapatero, fan presagiar la mobilització dels ciutadans.

Però cal insistir: hem d’actuar amb seguretat i força en defensa de l’Estatut. Hem de tornar a demostrar que els ciutadans de Catalunya es mobilitzen en qüestions vitals pel nostre país. I aquí tenim nosaltres, els socialistes, un paper important a jugar.

Endavant, doncs.

No comments: