19.5.11

NO HI HA COLOR

TOT X L’HOSPITALET

Ahir es va celebrar a La Farga el debat dels quatre candidats amb representació a l’ajuntament, a l’alcaldia de la nostra Ciutat.

El debat va ser amable i, per tant, i a diferència del que veiem a la televisió, no van haver atacs frontals ni personals. Es d’agrair, i L’Hospitalet, va tornar a donar exemple que es pugui debatre sobre idees o projectes “sense agressions, ni punyalades a la jugular”, com malauradament ens tenen acostumats els tertulians a la televisió, siguin polítics o no.

Al meu parer, és que el debat d’ahir es va tornar a constatar que no “hi ha color” entre els candidats. L’actual alcaldessa i candidata pel PSC, la Núria Marín, és a hores llum de la resta de candidats per moltes raons.

Ahir va demostrar que “trepitjar” els ¾ per 5/4, és a dir, la nostra Ciutat, dia a dia al llarg de 3 anys, li ha donat el coneixement definitiu del que ja coneixia a nivell intern: cóm es L’Hospitalet. La seva gent, les necessitats individuals i col•lectives. No està separada de la realitat, ans al contrari. Ha treballat des de la proximitat i espero que la ciutadania ho sàpiga reconèixer.

Repeteixo. No hi ha color. I no ho penso jo sola. El passat divendres, en un acte d’un grup de més de 200 persones en suport de la Núria, va haver una persona que va fer una definició de cóm havia de ser un polític. I va dir que, per ell, un polític havia de ser:

- Una persona que conegués els seus veïns i les seves necessitats i inquietuds.
- Una persona amb determinació i fermesa de conviccions.
- Una persona amb decisió davant de les adversitats.
- Una persona que et mirés als ulls quan et parla, posant-se a la teva pell quan tens problemes.

És cert, crec que aquests trets són la definició que tot polític que aspira a ser un bon polític. Aquestes són les qualitats per les que tot polític ha de lluitar aferrissadament per assolir-les i tot pel bé comú, per l’interès de tots.

Però hi ha una cosa que jo destacaria com a bàsica de tot polític: Cal que et miri al ulls. Això és va dir de la Núria. Quan es mira als ulls es genera confiança. I és que per garantir la convivència a la nostra societat, la nostra Ciutat, hem de ser capaços tots plegats de generar confiança. I la comunicació és l’element vital en una societat.

7.5.11

UN ATERRATGE SUAU

“ Un aterratge suau “. Amb aquestes paraules responia a aquells que em preguntaven per la alcaldessa Nuria Marín a l’abril del 2008.

Puc dir objectivament que la Núria Marín va saber prendre les regnes de la Ciutat sense tremolors. Va saber fixar els objectius i prendre decisions difícils davant de la situació de crisi que s’apropava vertiginosament.

Durant els primers mesos a l’alcaldia varem tenir la necessitat d’aprendre ràpidament per tal de poder-la seguir. Complicat i alhora fàcil. Complicat pel grau d’autoexigència que s‘imposa a ella mateixa i t’imposa a tu. I fàcil perquè des del primer moment et diu: “tu tira”. Recordo aquestes primeres paraules amb un somriure: “Aquell que no fa res no s’equivoca mai. Així que tranquil•la: treballa perquè estaré al teu costat”.

Crec que només des de lideratges ferms es poden dur a terme accions que protegeixin, beneficiïn i acabin revertint en els nostres conciutadans.

Identificar les dificultats, reflexionar, valorar les conseqüències i prendre l’opció més adient amb valentia, tot i sabent que no serà de la satisfacció de tothom defineix un líder. Puc afirmar, sense por a equivocar-me, que la Nuria Marín posseeix aquestes qualitats.


Treballar per garantir el FUTUR de tots és un dels objectius més lloables que pot tenir una persona que és dedica a la política. I posarè un exemple. La decisió de l'Alcaldessa de promoure la conciliació familiar amb la construcció d’escoles bressol; o garantir el dret a l’autonomia personal de les persones amb discapacitat amb l’increment en atenció domiciliaria, o l’important augment en les teleassistències. Tot això és garantir qualitat de vida, és garantir oportunitats.

Liderar també és saber conformar un equip cohesionat, dirigint-lo sumant voluntats, identificant de forma meticulosa cada detall que perceben els seus ulls i potenciant les virtuts de cadascú dels seus membres.

Certament han estat 3 anys “potents”. I, encara que sembla un període de temps curt, per la vida d’un polític representa quasi una vida sencera: Dic quasi, perquè la vida sencera són 4 anys, un mandat.

Hem viscut intensament aquests tres anys, treballant i gaudint minut a minut d’allò que hem fet, treballant per millorar el nostre entorn.

Així és com es viu la política. I la nostra candidata socialista, la Núria Marin, la viu així. Li permet treballar des del fort convenciment de idees i valors, amb la fermesa que només des del servei públic és possible assolir altes cotes de cohesió social. Que només potenciant la solidaritat, la igualtat i, per tant, la llibertat dels nostres veïns i veïnes serem capaços de superar TOTS JUNTS les dificultats que es presentin.

Han estat 3 anys intensos per la Nuria Marin, i dono fe, perquè per la resta de l’equip hem hagut d’anar al seu ritme trepidant. Recordo les paraules d’un company que em va dir. “ como continuéis a este ritmo un dia os girareis y nos tendréis a todos los la lengua por los suelos”. Venia a dir que, seguir en la feina a la Núria és una cursa de fórmula 1.

3 anys vibrants, creatius, plens d’idees i il.lusió amb fortes conviccions darrera. Ha estat una experiència viscuda des de la plenitud, des de la satisfacció personal que representa treballar pels altres.

Això ofereix NURIA MARÍN pels propers 4 anys a la nostra Ciutat. Garantia en el compromís perquè té fermesa en les conviccions.