22.7.08

L’ONZÈ CONGRÉS DEL PSC

Els socialistes acabem de viure l’Onzè Congrés del nostre Partit. Al meu parer crec que el document definitiu sortit de la Ponència Marc engloba, reflecteix i assenta les bases del que volem ser els socialistes d’aquí a futur més immediat.

Hi hagut debats profunds que posen de manifest les realitats diverses que engloba el PSC i constata que en 30 anys hem estat capaços de cohesionar aquestes mercés a les nostres fortes conviccions, per la creença ferma en els nostres ideals.

Ahir en José Luis Rodriguez Zapatero, en un moment determinat dels seu discurs va parlar dels orígens del PSC, dels orígens socialistes: els treballadors. Es cert, cal que de tan en tan –per no dir sempre- pensem en aquelles persones que amb la seva lluita contra l’opressió han estat capaços de que ara nosaltres puguem viure i sentir aquets ideals, aquesta manera de viure. Ells són els que han encoratjat a lluitar contra les desigualtats, contra les injustícies, contra tot allò que va oprimir als homes i dones durant molt anys.

Ara és el moment que tots plegats, TOTS recollim de nou aquest llegat. Els socialistes catalans tenim clar quina Catalunya volem i cap a on volem anar. Lluitar per les nostres conviccions és una de les coses que podem fer en reconeixement d’aquella gent que ens va precedir en la lluita contra les desigualtats, contra les injustícies.

Penso que aquest és el nostre deure.

No comments: