14.1.09

Dur revés a la dreta espanyola


La resolució del Tribunal Superior de Justícia del País Vasc el 12 de gener pel que arxivava la causa contra Ibarretxe, Patxi López i d’altres per la converses mantingudes amb ETA confirmen que, en cap cas, es pot judicialitzar la vida política i, molt menys en un cas com aquest en el que els diferents agents han treballat per resoldre un tema tan dur, complicat i dolorós com és el terrorisme d’ETA.

És confirma de nou que les accions de la dreta dura espanyola que, durant l’anterior legislatura, va aprofitar qualsevol motiu per atacar al Govern de l’Estat socialista amb finalitats espúries, han tornat a ser infructuoses.

Una dreta deslleial amb les institucions democràtiques que no reconeixen un govern legítim com ho va ser el de l’anterior legislatura i l’actual d’en José Luis Rodríguez Zapatero, una dreta casposa que continua bloquejant la renovació de les institucions bàsiques de l’Estat com és el Tribunal Constitucional, una dreta que –encara que ara tingui una cara amable – tots sabem qui i què està al darrera.

Aquesta falta de respecte “continuat” a les institucions democràtiques denota el menyspreu que la dreta obscura i funesta espanyola té als valors constitucionals.

No comments: